Cart0
Your shopping cart is empty!
Sale

Η "διαλειμματική" νηστεία, δηλαδή το να στερούμαστε την τροφή για κάποιες ώρες της ημέρας ή κάποιες ημέρες της εβδομάδας, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που λέμε περιορισμό θερμίδων μέσα στην ημέρα κατά 20 ή 30%. Η ηθελημένη στέρηση τροφής στην εποχή μας (νηστεία) μιμείται την έλλειψη τροφής που αντιμετώπιζε ο άνθρωπος παλιά και τον βοηθά σήμερα να πλησιάσει πιο κοντά σε βιολογικές καταστάσεις που κάποτε του ήταν οικείες και τον βοηθούσαν να είναι υγιής. - Πώς επιδρά η διαλειμματική νηστεία στην φυσιολογία μας; - Πώς επιδρά σε διάφορες νόσους όπως ο καρκίνος, ο σακχαρώδης διαβήτης, το μεταβολικό σύνδρομο, οι νόσοι του καρδιαγγειακού και του νευρικού συστήματος; - Πώς επιδρά στο φαινόμενο της γήρανσης; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου) «Αξίζει να αφιερώσω όλη μου την καριέρα στη μελέτη των τοπικών μας τροφίμων» υποστηρίζει ο Πατρινός καθηγητής Βιοτεχνολογίας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, ο οποίος ερευνά τους μηχανισμούς αλληλεπίδρασης διατροφικών στοιχείων με τον οργανισμό σε μοριακό επίπεδο. Με αφορμή το βιβλίο του "Διαλειμματική νηστεία και αποφυγή νόσων" (εκδ. Αρμός), μας μίλησε για την επίδραση της διαλειμματικής νηστείας στην φυσιολογία μας, σε διάφορες νόσους όπως ο καρκίνος, ο σακχαρώδης διαβήτης αλλά και στο φαινόμενο της γήρανσης. Και επιμένει πως για να προχωρήσει αυτός ο τόπος «θα πρέπει να δοθούν οι κατευθύνσεις από ανθρώπους που γνωρίζουν τα προβλήματα». (Στεφανία Τζακώστα, bookpress.gr, 14/01/2020)

Πίσω στο: ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΟΜΟΡΦΙΑ